Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi Q4 – första bilderna på BMW X4-utmanaren

BMW har precis släppt sin X4, nu kontrar Audi med att visa upp de första skisserna på kommande Q4 som ska visas upp som konceptbil i Peking senare denna månad.

Nu avslöjar Audi, till viss del, vad de tänker visa upp på den stora internationella bilsalongen i Peking som öppnar 20 april.

 På deras Facebook-sida har de släppt några bilder visandes skisser på en kompakt suv med en hel del element hämtade från tredje generationen TT som hade världspremiär på bilsalongen i Genève förra månaden. Även interiörbilden visar att TT:s insida hänger med till konceptbilen som vi förmodar är kommande Q4, en modell som är Ingolstadts motsvarighet till nyss presenterade BMW X4 men även till nyligen lanserade Porsche Macan. Skisserna uppvisar en konceptbil med fyra separata stolar, något som en kommande produktionsbil (förmodligen nästa år) inte lär vara utrustad med.

Vad det är för drivlina i konceptbilen vet vi inte, Audi är än så länge tystlåtna. Men att det handlar om en fyrhjulsdriven modell kan vi vara säkra på, det står nämligen ”quattro” utskrivet både på bakre stötfångaren och på backspegelkåporna. Vi är också rätt så säkra på att det är någon form av laddhybrid det handlar om med tanke på att bilen har två tanklock, ett på vardera sida. Ett av locken leder till ett påfyllningsrör för flytande bränsle (med största sannolikhet bensin och alltså inte diesel) medan det andra leder till en laddkontakt.

Ännu säkrare på drivlinetypen blir vi när vi får reda på att konceptbilen är en vidareutveckling av Audi allroad shooting brake som visades i Detroit i januari. Den konceptbilen hade just en laddhybriddrivlina där en bensinmotor i kombination med två elmotorer utvecklade 408 hästkrafter.

Mer om Audis konceptbil får vi reda på 19 april.