080610-audi-q5-glk-bmw-x3

Audi Q5 inget hot mot BMW X3

Den tyska mellanklass-suv-offensiven är massiv – Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK och VW Tiguan. Nu har en talesman för BMW gått ut med påståendet att GLK är ett hot mot X3. Däremot ses Q5 inte som premium och utgör alltså inget hot.

Nu har ett ordkrig mellan Audi och BMW tagit fart. Enligt Automotive News har en talesman för BMW uttryckt följande: ”En typisk BMW-kund kommer inte att byta ner sig till en Q5. Då är chansen större att de hellre väljer en GLK. Bara för att Audi prissätter sin bil för premiumsegmentet gör den inte till en premiumbil.”

En talesman för Audi yttrade följande: ”Audi tillverkar premiumbilar så Q5 är en premium-suv. Vi får se vad kunderna har att säga om det.”

Ett klart kaxigt uttalande av BMW:s talesman, som än så länge är anonym, med tanke på att deras X3 är en aning ålderstigen jämfört med både Q5 och GLK. Självsäkerheten kommer antagligen från att BMW leder suv-segmentet i Europa där de enligt uppgifter förfogade över sju procent av totala försäljningen förra året.

Innan innevarande års slut ska BMW ha presenterat två specialversioner av X3 med en hel del ny teknik. Om två år är det troligtvis dags för nästa generation att göra entré.

Läs mer