Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110405-audi quattro
110405-audi quattro
110405-audi quattro
110405-audi quattro

Audi Quattro Concept går i produktion

Rapporter från brittiska Autocar hävdar att Audi Quattro Concept som visades på Parissalongen i fjol nu kommer att gå i produktion.

Redan när Audi Quattro Concept visades som en designstudie på Parissalongen nu i höstas ryktades det om att konceptet var ämnat att gå i produktion. Den tuffa konceptbilen anknöt till Audi Ur-Quattro, som fyllde tjugo år förra året och under 1980-talet skördade stora framgångar i rallyskogarna.

Nu har källor till brittiska Autocar bekräftat att en serieproduktion är under utveckling, och att en prototyp baserad på Audi S5 har byggts. Konceptbilen (provkörd i Teknikens Värld 3/11) hade fyrhjulsdrift och en turbomatad rak femma på dryga 400 hästkrafter. Sprinten 0-100 km/h påstods gå att avverka på 3,8 sekunder.

Vi vet inte om dessa siffror kommer följa med till produktionsversionen, eller hur nära den serieproducerade bilen kommer vara. Vad som dock ryktas via källor är att bilen kommer att minska rejält i vikt och tappa nästan 300 kg jämfört med Audi RS5. Detta tack vare ökad användning av aluminium och kolfiber i både chassi och andra komponeneter.

När Audi Quattro Concept kan gå i produktion är ännu för tidigt att säga, men förhoppningsvis kan vi se den i en produktionsfärdig version redan 2013.

Läs mer