Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi R6 under utveckling

Audi är på väg att bredda sitt sportbilsutbud, från dagens TT och R8 till att även innehålla R6, en sportmodell baserad på nästa generations Porsche Boxster.

Det är tyska Autobild som rapporterar om Audis projekt PO455. Bakom den kryptiska projektkoden döljer sig en ny sportbil som ska placera sig mellan TT och R8, ett utrymme som i dag är hur brett som helst.

Enligt tyskarna ska modellen heta R6 och blir således märkets andra renodlade R-bil vid sidan om R8. Planeringen sägs redan vara igång och enligt uppgift ska R6 baseras på nästa generation Porsche Boxster och Cayman, som numera heter 718 Boxster och 718 Cayman. Det betyder att Audi satsar på en ganska lätt konstruktion med motorn monterad i mitten, något som lär ge bilen trevliga köregenskaper, precis som Porsches båda alternativ.

Audi R6, som både kommer med och utan tak, sägs få andra motorer än Porsche-syskonen. Med andra ord inga turboladdade boxerfyror som Boxster och Cayman har efter ansiktslyftet (Cayman ännu inte lanserad) utan sannolikt blir det radfemmor med överladdning. 280 och 340 hästkrafter är effektnivåer det snackas om, men som vi vet kan Audi pressa ur sina femmor betydligt mer än så.

Bilden ovan visar Audi nanuk quattro concept som visades 2013.