Audi R8 kommer vara V10:an trogen

Det har länge snackats om en V6-motor i Audi R8. Så blir det inte, modellen kommer att vara V10-motorn trogen och ingenting annat.

När dagens generation Audi R8 presenterades 2015 stod det klart att V8:an var försvunnen medan V10:an tog över hela verksamheten. Då ryktades det om att en R8 med V6-motor bakom sittbrunnen skulle komma för att agera ”instegare” till modellen. Detta rykte späddes på i samband med att Audis produktplanering för de kommande åren slank ut på webben. Där stod det klart och tydligt ”R8 V6” under kolumnen för 2018.

Men någon V6-version blir det inte. Det säger R8-modellens projektledare Björn Friedrich till CarThrottle. Enligt honom blir det ingen under denna R8-generation, V10-motorn kommer att vara enda drivlinan.

– Den är bästa motorn för bilen… vi håller oss till V10:an, säger han.

En omtyckt pjäs som inte kommer att få konkurrens från en 2,9-liters V6:a.

Vad gäller en kommande generation R8 finns det inga konkreta planer på en sådan.

Dagens generation presenterades i uppdaterat utförande för bara några veckor sedan. Det innebär att R8:an, så som vi känner den i dag, hänger med ytterligare några år. Numera har modellen 570 hästkrafter i instegsversionen (tidigare 540) medan toppalternativet bjuder på 620 hästkrafter (tidigare 610).

LÄS OCKSÅ: Audis W12-motor sjunger på sista versen