Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi RS Q5 sägs få 450 hästkrafter

Nya Audi Q5 har precis haft världspremiär och då hakar världen på med spekulationer kring toppversionen RS Q5. Så här skulle den kunna se ut.

Det är ungraren X-Tomi Design som på sedvanligt vis trollat fram en ännu icke presenterad bilmodell, i detta fall Audi RS Q5 baserad på nya generationen Q5 som begick världspremiär nere i Paris förra veckan.

Medan förra generationen Q5 aldrig kom i RS-utförande, däremot som SQ5 med som mest 340 dieselhästar, är det hyfsat sannolikt att nya generationen tar det steget. Den är mer lämpad för att bli prestandaversion med tanke på nytt chassi, lägre vikt och kanske även utseendemässigt.

Enligt rykten ska Audi RS Q5 ha 450 hästkrafterna som tillåter fartresurser av det rejälare slaget. 0-100 km/h under fem sekunder snackas det om.

Det blir dock ingen V8 under huven, i stället handlar det med största sannolikhet om Porsches överladdade V6-maskin på 2,9 liter som även kommer att ta plats i nya RS4, RS5 och kommande instegsversionen av R8. I dag finns motorn i  nya Panamera 4S där den ger 440 hästkrafter.