Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi RS Roadster
Audi RS Roadster
Audi RS Roadster
Audi RS Roadster Foto: Aldo Shurmann

Audi RS Roadster – en Z4 för Ingolstadt

Italienska designstudenten Aldo Shurmann är inte helt nöjd med Audis öppna TT utan har skapat en egen roadster med RS-betoning. Men är det inte lite väl mycket BMW Z4 över linjerna?

En designstudent vid Istituto d’Arte Applicata e Design i italienska Turin har använt sina kunskaper för att ta fram ett förslag på hur en ny roadster från Audi skulle kunna se ut. Bilen har Aldo Shurmann, som den studerande killen heter, gett ett kort och talande namn, nämligen RS Roadster.

 Signore Shurmann berättar ingenting om själva bilen men med tanke på modellbeteckningen fantiserar han garanterat om en trevlig maskin under den långa huven. Kanske raka turbofemman från TT RS plus med 360 hästkrafter eller varför inte sug-V8:an med 450 hästar som vi hittar i nya RS4 Avant? Någon kraftull elmotor à la e-tron har han sannolikt inte tänkt sig med tanke på de fyra ändrören.

 Men är det inte lite väl mycket BMW Z4 över denna Audi RS Roadster? Den långa huven som sluttar lite tvärt mot fronten och de böljande bakskärmarna är Z4 rakt av – mer eller mindre. Strålkastarutformningen känns väldigt mycket BMW 6-serie (mest E63 men även F12) men påminner även en aning om 1990-talets Aston Martin Virage.

 Bak på bilen känns det återigen väldigt mycket Z4 med bakljus som hämtat lokal inspiration, nämligen Alfa Romeo Giulietta.

 Snyggt eller inte, oavsett vilket skulle Audi förmodligen aldrig våga förverkliga denna bil även om företagsledningen kanske är imponerade av utförandet. Ingolstadt ligger bara åtta mil norr om München, det är för nära för att våga.