Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100310-audi-rs5-video
100310-audi-rs5-video
100310-audi-rs5-video
100310-audi-rs5-video

Audi RS5 möter ur-Quattro

Nya Audi RS5 står fortfarande i Genève och showar med sin nya V8-motor och muskulösa kaross. Det räcker dock inte för Audi som nu har släppt rörliga bilder på RS5 som stöter på en riktig legendar på banan.

Det här är de första rörliga bilderna vi får se på Audis nya värsting. Fram tills nu har vi bara fått se stillbilder, och i fysisk form på Genèvesalongen förstås. I den aningen långdragna filmen får vi även höra sången från den uppdaterade 4,2-litersåttan – glöm inte bort att skruva upp ljudet.

 Audi, precis som många andra biltillverkare, tycker om att knyta an till sin historia och i det här fallet sker det genom att den legendariska ur-Quattron helt plötsligt glider upp jämsides med RS5. Originalet och nykomlingen följs åt på banan en stund innan RS5 drar ifrån.

 Helt nya Audi RS5 finns att beskåda på mässgolvet i Genève veckan ut. Lanseringen av Audis senaste RS-modell föregicks av ändlösa spekulationer, främst om vilken motor den skulle få. När Audi presenterade RS5 var det dock ingen som blev särskilt förvånad över att V8-motorn på 4,2 liter som bland annat sitter i R8 och S5 fick fortsatt förtroende. Motoringenjörerna har gett motorn en rejäl översyn och i det nya utförandet levereras 450 hästkrafter och 430 Nm. Med korrekt handhavande klarar RS5 att sprinta från 0-100 km/h på 4,6 sekunder och nå en toppfart på 250 km/h.

https://youtu.be/OeQSosC8Tuo?width=575&height=347

Läs mer