Audi RS7 Sportback Foto: Audi

Audi RS7 och RS Q3 har premiär 2013

Under 2013 presenteras fyra nya RS-modeller. Först ut är värstingen Audi RS7 Sportback tätt följd av RS Q3.

Chefen för Audis hustrimmare quattro GmbH, Stephan Reil, sade nyligen i en intervju  med brittiska Autocar att de kommer att presentera fyra helt nya  RS-modeller under 2013. Tidigare i år visades Audi RS Q3 concept upp på Pekings bilsalong och nu blir den produktionsfärdiga versionen en av de fyra nyheterna.

Först i  raden av nya prestandamodeller blir den omtalade och efterlängtade Audi  RS7 Sportback. Med största sannolikhet kommer den visas upp på Detroits  bilsalong i januari. Audi Q3 RS (notera omvänd ordning jämfört med konceptet) presenteras på Genève i mars.

Kommande  Audi RS7 kommer att drivas av samma V8 som i nyligen presenterade Audi RS6 Avant. Med andra ord en 4,0-liters V8 med dubbelturbo och 560  hästkrafter. Accelerationen lär bli lika våldsam som hos RS6 Avant med tanke på att grundkonstruktionenerna hos A6 Avant och A7 Sportback i princip är identiska viktmässigt. Noll till hundra 3,9 sekunder skulle det betyda för RS7.

Vilka de två andra två RS-modellerna är fortfarande osäkert men vågar vi gissa på att de mindre modellerna blir utrustade med RS-emblem och vassare maskineri.

Vår illustration ovan visar hur Audi RS7 Sportback troligtvis kommer att se ut. Nedan kan du se hur RS Q3 mer eller mindre kommer att se ut.