Audi RS7 Sportback facelift officiell

Toppmodellen RS7 uppdateras till det nya fräscha utseendet som A7 och S7 fick för en vecka sedan.

Efter introduktionen av uppdaterade A7 och S7 för drygt en vecka sedan presenteras nu även toppmodellen RS7 med aningen uppdaterat utseende. Likt de effektsvagare modellerna får även RS7 nya dynamiska blinkers som ”flyter” tack vare lysdioder på rad som tänds och släcks. RS7 är likt de övriga standardutrustad med LED-strålkastare och som tillval erbjuds LED matrix-strålkastare, som vi tidigare sett på uppdaterade A8, som automatiskt bländar av för mötande trafik samtidigt som det runt om är fullt upplyst.

Till skillnad från S7 som med uppdateringen fick ökad effekt med 30 hästkrafter behåller RS7 densamma effekt som tidigare. Det vill säga 560 hästkrafter och 700 newtonmeter, som plockas ur samma 4,0-liters dubbelturboladdade V8 som i RS6 Avant.

Invändigt säger sig Audi ha uppdaterat instrumenteringen och utseendet på växelpaddlarna som sitter placerade på ratten. Uppdaterade Audi RS7 kommer att börja säljas till hösten, mest troligt till samma pris som nuvarande modell som startar på 1 113 000 kronor.