Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100915-audi-s1
100915-audi-s1
100915-audi-s1
100915-audi-s1

Audi S1 visas i Paris – bekräftat

Efter mycket ryktesspridning verkar det äntligen vara klart att den hetlevrade versionen av Audi A1 ska stå på mässgolvet i Paris i början av oktober.

Det har inte varit någon vidare hemlighet att Audis nya instegsmodell A1, precis som resten av Audis modeller, ska S-trimmas. Frågan har bara varit när. Bilspionen har fångat testprototyper med mycket lite maskering men ändå har ingen kunnat säga när den färdiga Audi S1 ska premiärvisas. Om vi ska tro Site officiel du mondial de l’automobile 2010, det vill säga den officiella hemsidan för den internationella bilsalongen i Paris 2010, så kommer Audi S1 att stå utställd på mässgolvet från och med 29 september.

De tekniska detaljerna kring S1 är än så länge obefintliga men förhandstipset säger att S1 kommer att drivas av den inom VW-gruppen välkända 1,4-litersmotorn med 180 hästkrafter. Det ser också ut som att S1 blir den första S-modellen från Audi som inte är fyrhjulsdriven. Audi har haft för vana att alltid klämma dit drivning på alla fyra när effekten höjs för S1 uppges det inte vara möjligt. Växlingarna kommer hur som helst att skötas av en sjustegad S-troniclåda med paddlar på ratten.

Audi har ännu inte bekräftat premiärdatumet för S1 och några officiella bilder syns verkligen inte till i dagsläget. Hålla till godo med bilder från spionfotografen går dock bra för stunden.

Läs mer