Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100913-audi s7 sportback
100913-audi s7 sportback
100913-audi s7 sportback
100913-audi s7 sportback

Audi S7 Sportback på Parissalongen med turbomatad V8?

Audi A7 Sportback har knappt hunnit landa förrän snacket om den värre S7 Sportback drar igång igen. Det senaste surret på Internet säger att den visas i Paris om några veckor, då med turbo-V8 kallar 4,0T FSI.

Audi har precis slagit sig in i den exklusiva skara ”fyrdörrarscoupéer” med sin sprillans nya A7 Sportback. En bil som andas mycket lyx och komfort, men även en hel del sport mycket tack vare 3,0 TFSI-motorn med 300 hästkrafter.

Men när det gäller Audi räcker inte detta, en ny modell måste efterföljas av en S-version, i det här fallet S7 Sportback. Att en sådan är på gång är ingen hemlighet, i våras kunde vi visa er spionbilder på en S7 Sportback. Att det rör sig om prestandaversionen är inte svårt att se – S-versionerna har alltid fyra pipor utstickandes längst bak.

Det senaste dygnet har det dykt upp uppgifter på nätet rörande just Audi S7 Sportback. Det handlar om att den ska visas upp redan på bilsalongen i Paris i nästa månad. Om så är fallet vet vi inte exakt vad som väntar oss, men förutom de fyra ändrören kan vi utan större gissningar se större luftinsläpp i fronten, en liten bakvinge och annat smått och gott framför oss.

Men det mest intressanta verkar finnas under huven. Tiden för V10 FSI-motorn är förbi och enligt Internetsurret handlar det i stället om en turbomatad V8 på 4,0 liter. Det låter inte helt osannolikt då det är en sådan motor som ska ta plats i ”snålversionen” av koncernsyskonet Bentley GT. Vilket effekt den kommer att besitta är okänt, men räkna med en bit norr om 400-strecket.

Nu inväntar vi bara officiell information från Audi. Bör komma innan september månad är över, om det nu är så att bilen ska visas i Paris.

Bilen på bilden ovan är en A7 Sportback.

Läs mer