Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100630-audi-a1-hybrid
100630-audi-a1-hybrid
100630-audi-a1-hybrid
100630-audi-a1-hybrid Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi skippar elektrisk A1

Audi kommer inte att bygga någon eldriven version av A1. Enligt Audi-chefen Rupert Stadler kommer de vanliga förbränningsmotorerna att vara så miljövänliga att någon eldrift inte behövs. Men det kommer andra A1-versioner.

 När Audi visade upp konceptbilen A1 e-tron på Genèvesalongen i våras tog nog de flesta detta som ett tecken på att nya A1 skulle lanseras i en hybridversion. Konceptbilen var särskilt tilltalande med en räckviddsförlängare i form av en liten och lätt wankelmotor monterad i bakänden som gjorde förbrukningen imponerande låg – 0,19 l/mil. Den här lösningen kommer vi inte att få se i A1, åtminstone inte enligt Audis vd Rupert Stadler som säger till italienska Autoblog.it att man inte kommer att satsa på någon eldrift i någon form när det gäller A1.

Den främsta anledningen är enligt Stadler att de vanliga förbränningsmotorerna kommer att vara utrustade med start/stopp-system och bromskraftåtervinning och därmed bli tillräckligt snåla för att ett hybridalternativ inte ska vara nödvändigt.

Stadler bekräftar däremot att A1 ska komma i lika många versioner som storebror A3. Redan på Parissalongen i oktober ska S1 visas, därefter kommer femdörrarsversionen Sportback och sist ut blir cabrioletmodellen.

Läs mer