Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi SQ2 facelift officiell

Audis suv-minsting, Q2, i värstingutförande, SQ2, uppdateras. Mest handlar det om kosmetiska förändringar, men även om att modellen har blivit snäppet långsammare.

Två och ett halvt år efter introduktionen av Q2 presenterade Audi prestandaversionen SQ2 under hösten 2018. Därmed kanske man tycker att SQ2 borde uppdateras om sisådär två och ett halvt år, med tanke på att vanliga Q2 facelift presenterades för bara ett par månader sedan. Audi är inte av samma åsikt, och nu visar de upp SQ2 i uppdaterat utförande.

SQ2 facelift bjuder på några designförändringar. I fronten möts vi av nytt mönster i grillen, strålkastare med nya ljusenheter och annorlunda design på DRL-diodernas sammansättning samt omgjort stötfångarparti. I motsatt ände av bilen ser vi likadana bakljus som tidigare, däremot har stötfångaren fått nytt utseende.

Generellt kan man säga att...Generellt kan man säga att...Generellt kan man säga att...
... SQ2 har blivit en aning mjukare (tamare) i linjerna.... SQ2 har blivit en aning mjukare (tamare) i linjerna.... SQ2 har blivit en aning mjukare (tamare) i linjerna.
1 AV 2
Generellt kan man säga att...
Foto: Audi
2 AV 2
... SQ2 har blivit en aning mjukare (tamare) i linjerna.
Foto: Audi

Precis som på Q2, efter uppdateringen, är SQ2 standardutrustad med LED-strålkastare. Som tillval finns LED matrix-strålkastare, då får man så kallade flytande blinkers på köpet.

Audi har filat på quattro-tekniken i SQ2, som egentligen inte är en traditionell quattro-teknik utan Haldex system med flerskivig lamellkoppling av elektrohydraulisk typ. Elmotorn som driver smörjpumpen är ny och borstlös, enligt Audi är den nästan ett kilo lättare än tidigare.
Motorn är däremot orörd, EA888-maskinen, det vill säga Volkswagen-koncernens turbomatade 2,0-litersbensinare, ger fortfarande 300 hästkrafter och 400 newtonmeter, samma siffror som i syskonet Volkswagen T-Roc R. Även transmissionen är densamma, det vill säga den sjuväxlade dubbelkopplingslåda som på Audi-språk heter S tronic.

EA888-motorn i Audi-förpackning.EA888-motorn i Audi-förpackning.EA888-motorn i Audi-förpackning.
EA888-motorn i Audi-förpackning. Foto: Audi

Medan toppfarten fortsatt ligger på 250 km/h har Audi SQ2 tappar en aning i accelerationsförmågan. 0-100 km/h går på 4,9 sekunder i stället för 4,8 sekunder. Förbrukningen ser däremot ut att ha sänkts, från 0,85 till 0,77 liter per mil.

Försäljningen av uppdaterade SQ2 påbörjas vilken dag som helst och ingångspriset i Tyskland ligger på 45 700 euro (468 000 kr). Leveranserna är schemalagda till inledningen av 2021.