Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi SQ2 presenterad i Paris

Lite i skymundan av elbilen e-tron presenteras även sportiga småsuven SQ2 i Audis monter.

Redan i förra veckan berättade vi om Audi SQ2, det sportigaste alternativet i Q2-familjen. Förutom att visa den enda bild som då fanns till hands avhandlade vi även de viktigaste detaljerna, så som 2,0 TFSI-motorn som ger 300 hästkrafter och 400 newtonmeter, siffror som vi känner igen från både Audi S3 och Volkswagen Golf R efter WLTP-anpassning och partikelfilterimplementering (tidigare hade de 310 hästkrafter).

SQ2 är som nämnt utrustad med S tronic-dubbelkopplingslåda med sju växlar samt quattro-fyrhjulsdrift som i extrema fall kan lägga all drivning på bakhjulen. När hjulen, alla fyra, har optimalt grepp kan sprinten från stillastående till 100 km/h avklaras på 4,8 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250 km/h, vilket kan anses vara fullt tillräckligt för en 421 centimeter lång småsuv.

Foto: AUDI AG

Sänkt chassi med 20 millimeter, hårdare fjädring, stora hjul i storlekarna 18 och 19 tum med 235 millimeter brett gummi bidrar till att ska gå att köra hårdare än en vanlig Q2

. Även bromsprestandan är förbättrad med 340-millimetersskivor fram och 310-millimeters bak. Bromsoken kan fås rödlackerade. Standard är svarta ok.

https://youtu.be/S4zy_GbsYWU

Fem körlägen, som påverkar bland annat styrningen och växellådans agerande, finns, dessa är auto, comfort, dynamic, efficiency och individual. Sistnämnda är det läge där du själv kan konfigurera hur du vill ha bilen.Insidan har piffats upp med röda detaljer, bland att runt ventilationsutblåsen, och sportigare stolar med där läder och tyg kombineras. Som tillval finns stolar i läder och Alcantara samt i nappaskinn.Audi nämner inget lanseringsdatum, men vi misstänker att SQ2 blir beställningsbar i samband med pågående Parissalongen eller strax därefter. Några priser har inte meddelats.