Audi SQ5 TDI exclusive concept

Audi SQ5 TDI exclusive concept – 50 ex 2013

Audis första S-modell i Q-serien – SQ5 TDI – ska lanseras i en exklusiv utgåva med unik lackfärg och interiör som har fått lite mer kärlek från formgivarna. Debut i Paris, 50 exemplar nästa år.

I juni presenterade Audi en sportig S-version av mellansuven Q5, nämligen SQ5 TDI. Som de tre sista bokstäverna avslöjar handlar det om en dieselmotor under huven. Det är alltså inte enbart första gången en Q-suv från Audi berikas med ett S, det är också första gången som en S-modell från Audi har dieselhästkrafter. Till antalet 313 stycken plockade ur tre liter cylindervolym. Toppvridet är 650 newtonmeter.

 Nu presenterar Audi en exklusivare variant av just SQ5 TDI som lyder under namnet SQ5 TDI exclusive concept. Det som gör den mer exklusiv är dels karossfärgen Aralblå och dels interiören som har setts över med omsorg. Snövita sömmar pryder läderratten och den nappaklädda växelspaksdamasken, så även mittarmstödet, mätarhuset samt stolarna vars slitytor är klädda med vävt läder.

 Innertaket, jalusin för glastaket, inläggen och dekoren på dörrsidorna – även här glänser det i snövitt. Dekorinläggen är i finfibrig och naturfärgad ask där ådringen specialbehandlats för extra lyster.

 Bilen ställs ut på bilsalongen i Paris senare under månaden. Den kommer inte att förbli en konceptbil utan det blir en liten serieproduktion om 50 bilar med lansering första kvartalet 2013. Svensk prislapp finns inte i dagsläget, däremot en tysk. 787000 kronor med dagens eurokurs på 8,55 kronor.