Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dynamic photo, 
Colour: Tango red
Dynamic photo, 
Colour: Tango red
Dynamic photo, 
Colour: Tango red
Dynamic photo, Colour: Tango red Foto: AUDI AG

Audi TT 2019 facelift officiell

Efter de läckta bilderna på Audi TTS facelift i går kväll har Audi valt att presentera nya Audi TT facelift under dagen. Utseendemässigt har det inte skett stora förändringar men nu får du mer utrustning som standard.

Under kvällen i går läckte bilder ut på den nya Audi TT facelift på nätet. Det tvingade Audi att själva presentera den faceliften på Audi TT Roadster och Coupé. Och precis som de läckta bilderna skvallrade om så har det inte skett några stora förändringar på exteriören.

Foto: AUDI AG

Facelift-modellen har fått större luftintag i nederkant på fronten med silverfärgade lister för att ge den en mer aggressiv framtoning. Dessutom har de längsgående linjerna i den sexkantiga grillen nu ersatts av ett i ovalt mönster, vad Audi kallar för 3D singelframe.

På baksidan har två luftutsläpp lagts till på vardera sida av stötfångaren och även diffusern har modifierats en aning.

Interiören har lämnats orörd.

Foto: AUDI AG

Det är dock under skalet som de flesta ändringarna har skett. Alla bensinmotorer kommer numera att ha ett partikelfilter, och det kommer att finnas en sexväxlad manuell eller en sjustegad dubbelkopplingslåda att välja bland. Förutsatt att du inte väljer en TTS där dubbelkopplingslådan är standard.

Vad gäller instegsmodellen så har Audi valt att vara mer generösa vad gäller utrustningen. Nu kommer Audis drive select dynamic handling att ingå som standardutrustning. Likaså eluppvärmda backspeglar, multifunktionell ratt och Audi virtual cockpit. 17-tumsfälgar sitter på som standard och på TTS är det 18-tum som gäller. Önskar större kommer 19-, och 20-tumsfälgar finnas som tillval.

Foto: AUDI AG

Det kommer även finnas tre nya färger att välja bland, kosmosblå, turboblå och pulsorange för S line, när du besöker handlarna efter att orderböckerna öppnat i slutet av september och leverans sker under 2019.