Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080521-tt-clubsport-quattro
080521-tt-clubsport-quattro
080521-tt-clubsport-quattro
080521-tt-clubsport-quattro

Audi TT Clubsport quattro ska byggas

När Audi TT Clubsport quattro presenterades som konceptbil för ett år sedan gick åsikterna om bilens utseende isär. Nu ska bilen i alla fall gå i produktion, men jänkarna och vi européer kommer inte att få ta del av den.

Nyligen siktades en prototyp av Audi TT Clubsport quattro rullandes i södra Tyskland, något som fick folk att hoppas på att bilen kommer att serietillverkas. Audi förnekade uppgifterna bestämt, men nu har Audis marknadschef i Mellanöstern, Bernd Rosenbichler, bekräftad att den ska byggas. Dock kommer den inte att synas på europeiska och amerikanska vägar då den produceras enbart för marknader med hett klimat. Inte helt fel tänkt i och med att bilen helt och hållet saknar tak.

Produktionen kommer att begränsas till mellan 50 och 100 bilar, allt för att göra den riktigt exklusiv. Med andra ord kan man tänka sig att bilen är ämnad för rika knösar i Mellanöstern som knappt vet vad regn är för något.

Audis tanke bakom den begränsade produktionen och valet marknad lär vara att ”boosta” varumärket Audi där de stora pengarna finns.

När och var bilen har premiär är okänt, men man kan tänka sig en iögonfallande presentation i till exempel Dubai.

Läs mer