Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091208-audi-inte-gröna
091208-audi-inte-gröna
091208-audi-inte-gröna
091208-audi-inte-gröna Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi vill inte vara gröna

Audi ska inte vara ett grönt märke. Det tycker i alla fall inte Audichefen som säger i en intervju att Audi aldrig kommer att försöka marknadsföra sig själva som ett grönt märke. Vorsprung Durch Technik ska stå i främsta rummet.

 På bara några dagar har Audi tilldelats två vitt skilda utmärkelser. Green Car Journal utsåg A3 TDI till Green Car of the Year 2010 och kort därefter blev det känt att konsumentorganisationen Consumers International har utsett Audi till ett av de företag som har brustit mest i trovärdighet och i sitt ansvar för klimatutvecklingen. Läs mer här.

För Audis vd Rupert Stadler råder det ingen tvekan om Audis förhållande till miljövänligheten. I en intervju med brittiska Autocar berättar Stadler att Audi inte kommer att försöka positionera sig som ett grönt märke.

–   Vi kommer att hålla fast vid vår Vorsprung durch Technik-filosofi, inte ha en catch-all-marknadsföring av typen Efficient Dynamics. Vi är övertygade om Vorsprung durch Technik, vi är ett dynamiskt, sportigt märke som inte nödvändigtvis behöver placeras som ett grönt märke. Det kommer att ske av sig självt.

Stadler berättar vidare att Audi ska göra bilarna lättare samtidigt som de satsar vidare på sin diesel- och FSI-teknik.

– Vi kan fortfarande förbättra bränsleförbrukningen. Men vi kommer inte att framställa Audi som ett miljöbilsmärke. Vi kommer att uppfylla alla regler, men vi är också ett känslomässigt varumärke, säger Stadler till Autocar.

Enligt Stadler kommer Audi inte att lansera någon elbil innan tekniken är tillräckligt utvecklad för att ge den prestanda Audi-köpare är vana vid. Däremot bekräftar han att elsportbilen E-tron ska lanseras 2012.

Läs mer