Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi visar mer av kommande A9

På bilsalongen i Los Angeles senare denna månad ska Audi visa upp en konceptversion av kommande A9, en bil som bär märkets helt nya formspråk. Nu får vi veta lite mer om vad vi har att vänta oss.

https://youtu.be/qe1NqQcIAqQ

Det var i mitten av oktober som 

Audi skickade ut en bild som visade en bil ovanifrån. Den avslöjade inte allt för mycket men sades visa konceptbilen som ska ställas ut i Los Angeles senare i november. Bilen är en studie av kommande A9.

Nu har biltillverkaren från Ingolstadt släppt en film där vi får se aningen mer och samtidigt lyssna på nye designchefen March Lichtes tankar och idéer kring formspråket som ska ta Audi in i en ny era. Han berättar bland annat om vilka bilar från förr som har inspirerat honom. Han nämner Audi 90 quattro IMSA GTO som är en viktig quattro-bil, Audi A8 för dess perfekta proportioner, tidlösa former och lättviktskonstruktion, samt första generationen Audi TT för att den enligt Marc Lichte är essensen av Audi.

I framtiden vill han ge Audi ett mer emotionellt och tidlöst formspråk, samtidigt som det är progressivt. Han vill också att quattro ska vara ett designelement som människor ska kunna se i varje Audi.

Filmen avslutas med att vi får en snabb glimt av konceptbilens front som ser betydligt bredare och uppkäftigare ut än vad vi är vana vid. Om ett par veckors tid får vi ta del av hela Marc Lichtes vision av hur en Audi ska se ut.