Audi visar nytt Quattro-koncept i Frankfurt

Audi tycks inte ha lagt planerna på en ny Quattro-modell på hyllan. Här är de första skisserna på nya Quattro Concept som kommer till Frankfurt. Fyra sittplatser och över 600 hästkrafter väntas.

För tre år sedan visade Audi upp konceptbilen Quattro Concept som en hyllning till Ur-Quattron och många hoppades att den omtalade konceptbilen skulle sättas i produktion. Sedan dess har det varit någorlunda tyst om Audis Quattro-planer men nu meddelar Audi att ett nytt koncept kommer att stå färdigt till nästa månads bilsalong i Frankfurt.

 Av skisserna att döma satsar Audi på extrem design och även om halvkombiformerna är kvar från första konceptbilen så ser nya Quattro Concept ut att bli större. Skisserna visar fyra rejäla stolar och det finns uppgifter om att den nya konceptbilen baseras på RS7, till skillnad från den förra som byggde på RS5.

 Audi byter också ut den gamla konceptbilens femcylindriga 2,5-litersmotor mot samma dubbelturboladdade V8 på 4,0 liter som finns i RS7 och RS6. Obekräftade uppgifter säger att Audi ska plocka ut en bra bit över 600 hästkrafter ur motorn och att den ska paras med en 17 hästar stark elmotor. Inte minst – den ska sättas i produktion – dock begränsad sådan med början 2016.