Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audis grill har vuxit klart?

Audi har på sina modeller den så kallade single frame-grillen som har blivit allt större på senare år, men nu kan det vara slut på växandet.

Under 2000-talets första årtionde började Audi med vad de kallar för single frame-grillar, det vill säga stora grillar som upptar en stor del av frontens totala yta. Sedan single frame-grillens intåg har den blivit allt större och dessutom bildat något av en trend. Många biltillverkare har tagit efter, bland andra Lexus, Mazda, Ford och Hyundai. Störst av alla grillar har förmodligen Toyota som på sin senaste Avalon knäcker det mesta.

Toyota Avalon knäcker det mesta i grillväg.Toyota Avalon knäcker det mesta i grillväg.Toyota Avalon knäcker det mesta i grillväg.
Toyota Avalon knäcker det mesta i grillväg.

Men för Audis del kan det nog vara slut med allt större grillar. När CarThrottle i förra veckan pratade med Audis exteriördesigner Andreas Mindt kom samtalet in på elbilskonceptet e-tron GT:s grills specifikt och Audis grillar mer allmänt. CarThrottle fick känslan att Mindt anser att de har tänjt storleken på grillarna till vad som är möjligt (rent fysiskt går det att göra de ännu större, men estetiskt har en gräns möjligtvis nåtts).

– Det är inte den stora munnen längre (refererar till grillen på e-tron GT, reds anm). Den växer, växer och växer inte längre, det är inte så, säger Andreas Mindt och ser i stället möjligheter att laborera med dagens grilldesign, bland annat genom att lackera ramen runt grillen i olika färger.

– När du målar ramen svart ser den (grillen, reds anm) större ut. När du målar ramen i karossfärgen ser den mindre ut, säger han.

Foto: Amar Vaya