Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audis nya formspråk avslöjat i skissform

Den konceptbil som Audi ska visa i Los Angeles – som visar märkets nya formspråk – heter Prologue concept och har via skisser avslöjats.

I två omgångar har vi den senaste månaden fått lära oss att Audis nye designchef Marc Lichte ska visa upp Ingolstadt-tillverkarens nya formspråk på bilsalongen i Los Angeles nu i november. Vi har redan fått en glimt av konceptbilen som ställs ut i den kaliforniska staden men nu får vi se hela bilen, dock i skissform.

Prologue concept är konceptbilens namn, inte A9 concept som vi tidigare benämnt den. Men om den blir verklighet en dag, vilket är högst sannolikt, så är det just som Audis flaggskepp och då blir det med modellbeteckningen A9. 2017 skulle ett sådant flaggskepp kunna vara aktuellt.

På skisserna ser vi att Audis tydligaste kännetecken – single frame-grillen – är kvar men att den är lägre och bredare. Hela frontpartiet andas lite Jaguar F-Type.
Linjespelet över karossen är dessutom skarpare och krispigare. De mjuka formerna som Audi hade för några år sedan försvinner allt mer.

Audi Prologue concept ska enligt uppgifter i tyska Auto Bild vara hela 5,1 meter lång, samtidigt som den är 1,95 meter bred och 1,39 meter hög.

Om några dagar serveras vi all information om bilen då Audi visar upp den för världen den officiella vägen.