Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Auktionsobjekt för den händige

Glöm välputsade enägarbilar. Senaste skriket i entusiastleden är bilar i renoveringsbehov. Är du inte rädd för att kavla upp ärmarna så ska du kolla in dessa auktionsbilar.

Är du orolig för att bli sysslolös under vintern? Eller kliar det i renoveringsfingrarna? Då ska du kika på auktionsfirman Auctionatas utbud av bilar som klubbas nu på torsdag den 25 augusti. Auktionen går under namnet ”Restoration Sale” och när man ögnar igenom bilarna, eller det som en gång har varit kompletta bilar, så måste man säga att den etiketten känns träffande.

Så kallade ladugårdsfynd har varit på tapeten under ett par år hos de exklusiva auktionsfirmorna. Ofta handlar det om riktiga dyrgripar men nu smyger sig fenomenet ner i prisklasserna. Ja, det anordnas till och med mässor och träffar med bilar i olika stadier av förfall eller uppståndelse.

Du är fullt förlåten om du backar efter att ha kollat in bilderna nedan, men ska veta att det finns betydligt lättare objekt att bjuda på. Som en Volvo 122 S (Amazon) från 1970 som är att betrakta som startklar med tanke på att buden börjar på 5 500 euro. Eller varför inte slå till på en 1970 års Saab 99 som ropas ut på behagligare 1 000 euro. Skicket är inte avskräckande, din största utmaning blir att flytta ratten till vänster sida.

Auktionen börjar klockan 14.00, vill du bjuda på plats bokar du en biljett till Berlin.