Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aurus

Aurus Komendant är Rysslands svar på Rolls-Royce Cullinan

Medan de flesta av världens biltillverkare har lämnat Ryssland finns det alltjämt några inhemska som fortsätter att bygga bilar. En av dem är Aurus som visar den nya lyxsuven Komendant.

Är det här något för Putin, eller möjligtvis de oligarker som ännu inte fallit ut från ett fönster? Aurus Motors, som är en division under Nami som tillverkar Rysslands statslimousiner, visar nu den nya suven Komendant som både till utseendet och utförandet ser ut att bli en direkt konkurrent till Rolls-Royce Cullinan. Aurus första modell, Senat, togs fram som en konkurrent till Mercedes S-klass med flera.

Aurus Komendant är hela 538 centimeter lång, vilket till och med gör den fyra centimeter längre än Cullinan. Trots storleken är Komendant endast fyrsitsig eftersom baksätet utgörs av två fåtöljer separerade av en bred mittkonsol innehållandes utfällbara bord och ett kylskåp.

1 AV 2
Foto: Aurus
2 AV 2
Foto: Aurus

LÄS MER: Ryssland hotar att nationalisera pausade bilfabriker

Den 3,2 ton tunga Komendant kan ta sig från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder tack vare en dubbelturboladdad V8 på 4,4 liter som utvecklar 598 hästkrafter och 880 newtonmeter. Kraften går till alla fyra hjul via en nioväxlad automatlåda. Det sägs finnas något slags hybridsystem, men det märks inte så mycket på förbrukningen som anges till 1,85 l/mil vid blandad körning.

Kunderna kan förstås göra en mängd anpassningar och specialtillägg som gör bilen ännu dyrare men grundpriset är satt till 33,7 miljoner rubel, vilket motsvarar ungefär 6,5 miljoner kronor.