Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Opel PR

Även Opel Insignia OPC ansiktslyfts

Vi har redan sett Opel Insignia i sin ansiktslyfta version, inklusive nya skogsmulle-versionen Country Tourer. En modell har dock saknats i ansiktslyft tappning – värstingen Insignia OPC. Här är den!

Ja, det visar sig alltså att även toppmodellen i Opels Insignia-serie, OPC, får ta del av det ansiktslyft som vi redan sett på resten av Insignia-programmet. Något annat hade vi inte förväntat oss heller.

Ansiktslyftet innebär innebär inte några förändringar i Insignia OPC:s drivlina – 325 hästkrafter, 435 newtonmeter, tubroladdning och 2,8 liters V6-motor. Sexväxlad låda och fyrhjulsdrift. 0–100 km/h ska gå på sex sekunder jämnt (6,2 sekunder för kombin) och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Utan begränsning kommer Insignia OPC upp till 270 km/h som sedan, eller 265 km/h som kombi.

Vad som däremot har uppdaterats är chassit, som har fått en helt omarbetad bakaxel – hela 60 procent är nytt av komponeneterna. Även stötdämpare och ESP har fått en översyn som ska göra bilen roligare att köra.

På utsidan följer OPC samma utseendeförändringar som vanliga Insignia, med uppdatera front och bakparti. På insidan är det ny instrumentpanel, mittkonsol och växelspak som gäller.

Premiären blir, förstås, på bilsalongen i Frankfurt nu i september.