Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aston Martin

Baby-Valkyrie kommer till Genèvesalongen

Supersportbilen Valkyrie ynglar av sig och snart presenteras en mer praktisk syskonbil – med bagageutrymme.

En tredje supersportbil med mittmotor och hybridteknik är på gång från Aston Martin, en bil som redan visats på bild men ”snart är väntan över”, menar man via sitt Twitterkonto. Med största sannolikhet får vi alltså se bilen i sin helhet under vårens Genèvesalong.

Bilen är utvecklad tillsammans med Red Bulls Formel 1-stall och ska följa samma DNA som de tidigare bilarna Valkyrie och Valkyrie AMR Pro vilket också avslöjas av arbetsnamnet 003. Vad det riktiga namnet blir är ännu inte officiellt även om Valhalla cirkulerar i brittisk motorpress.

https://twitter.com/astonmartin/status/1098118373769166848

500 exemplar, såväl höger- som vänsterstyrda, ska byggas för en global marknad. Bilen debuterar som renodlad banbil men kommer ut på marknaden sent 2021. 003 är byggd för att vara mer praktisk än de två föregångarna, bland annat genom att ha ett bagageutrymme.

Aston Martin har tidigare bekräftat att Valkyrie ska yngla av sig och skapa fler extrema sportbilsmodeller som ska tillverkas i små upplagor vid sidan av Aston Martins ordinarie sortiment.

Några tekniska data eller ytterligare detaljer har ännu inte släppts, inte heller någon prisbild även om det ryktas om en miljon pund.