Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Edo Competition Ferrari Enzo
Edo Competition Ferrari Enzo
Edo Competition Ferrari Enzo
Edo Competition Ferrari Enzo

Badande Ferrari Enzo flyger till Tyskland

Det var i förra veckan som en Edo Competition Ferrari Enzo hamnade i Atlanten efter att ha kört av vägen i en tävling. Nu är bilen på väg över Atlanten i ett flygplan. Destination: Edo Competition i Tyskland.

Kommer du ihåg artikeln vi hade i lördags om den tio miljoner kronor dyra Edo Competition Ferrari Enzo som hamnade rätt ner i plurret, närmare bestämt i Atlanten, under en tävling på Newfoundland i Kanada? Vi kunde till och med få ta del av incidenten på film.

 Nu berättar ägaren, som också var den som körde bilen, Zahir Rana via sin Facebook-sida att hans specialtrimmade dyrgrip återigen är på väg att ta sig an Atlantens salta vatten. Fast denna gång i en i en fraktbox placerad i ett Boeing 747 som ska ta bilen över havet.

 Destination är Edo Competition i Tyskland som ligger bakom den tidigare trimningen av bilen. Edo Competitions uppgift är nu att ta hand om skadorna exteriört och interiört.

 På utsidan ser bilen ut att ha klarat smällen ganska bra, inte mycket mer än höger framflygel har fått sig en törn samt sidobackspegeln på samma sida. På insidan var Zahir Rana snabb med att ryka ut delar av instrumenteringen och spruta på WD-40 som är vattenbortträngande. Kanske det har räddat en del från saltvattnets lömska egenskaper.

 Zahir Rana låter dessutom hälsa att han har förhoppning att återvända med bilen till tävlingen Race the Base 2012 och att han då gör det med ännu mer effekt i bilen. Vi får väl hoppas på att han slipper rullgrus på vägen i nästa tävling.