Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kia-koncept Frankfurt 2011
Kia-koncept Frankfurt 2011
Kia-koncept Frankfurt 2011
Kia-koncept Frankfurt 2011

Bakhjulsdrivet Kia-koncept till Frankfurt

Kia kommer visa en ny fyrdörrars konceptbil på bilsalongen i Frankfurt nu i september. Bilen kommer att vara bakhjulsdrivet och se ut som på dessa officiella bilder. I övrigt vill inte Kia avslöja någonting, inte ens vad konceptbilen kommer att heta.

Pressmeddelandet från Kia är kortfattat, de berättar att en ny fyrdörrarssedan kommer att visas som konceptbil på bilsalongen i Frankfurt nu i september. Och de berättar att bilen kommer att vara bakhjulsdriven. Till detta skickas fem stycken bilder, som visar bilen i fråga men verkar vara gjorda i ett datorprogram. I övrigt? Inget.

Bilen verkar i alla fall designmässigt vara inspirerad av det senaste modet med stora fyrdörrarscoupéer, så somAudi A7,Porsche Panameraoch, som det ryktas även en ny Volvomodell, SC80 (läs mer i Teknikens Värld nummer 18/11, som finns att köpa nu i en butik nära dig). Storleksmässigt verkar den nya Kiamodellen dock vara något mindre än dessa och hamna "bara" någonstans strax över koncernsyskonetHyundai i40i yttermått.

Vi vet att Kia utvecklar en ny storsedan, som i alla fall på den inhemska sydkoreanska marknaden kommer kallas K9. Om detta kan vara ett smakprov på denna vet vi inte, men det är mycket möjligt. Vad som också är mycket möjligt är att denna modell förmodligen inte kommer att komma till oss i Sverige, i och med att vi inte fått ta del av Kias andra sedamodeller, varkenK5/OptimaellerK7/Cadenzahar hittat hit ännu.

Kia kommer också att visa en ny tredörrarsvariant avKia Riooch en uppdatering tillKia Soulpå Frankfurtsalongen.