Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Twitterstorm efter klumpig selfie

En man i Storbritannien skapade stora rubriker i brittisk press efter en klumpig post på Twitter – och ett syrligt svar från den lokala polisen.

Dagen innan mannen skulle gifta sig la han ut en selfie på Twitter med texten "Sista natten som singel man. Imorgon är jag gift. Skrämmande tider", skrev han i sitt inlägg.

Det mannen, som tydligen jobbar som pilot åt ett stort flygbolag, inte tänkte på var att det i speglingen i hans solglasögon syns klart och tydligt att bilden togs medan han körde bil på motorvägen. I runt 80 km/h, enligt bland andra The Telegraph.

En kort stund senare kom en hälsning från Northumbria-polisen. "Vi fick inte vår inbjudan till den stora dagen, men vi skickar en liten present ändå... till ett värde av 200 pund och sex prickar", skrev de. Kort därefter tog den blivande brudgummen bort sitt konto, men hans inlägg hann förevigas av andra Twitter-användare.

Foto: Twitter

Flera har reagerat starkt på händelsen. "Det är sådana här människor som slutar med att förstöra folks liv med sin egen dumhet", skrev en person. "Storbritanniens mest eftersökta person", skrev en annan. Det hela utspelade sig i söndags förra veckan, men det är inte klart om mannen ännu har fått några böter.

Ouppmärksamhet bakom ratten står för en stor del av alla trafikolyckor som sker och i många EU-länder, däribland Storbritannien, råder totalförbud mot att använda telefonen vid körning. I Sverige är det olagligt om det påverkar körningen negativt. Lagen har fått kritik för att vara luddig och uddlös.