Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Barn som sitter på mittplatsen i baksätet lyckas bättre i livet

En undersökning slår mer eller mindre fast att barn som placeras i mitten i bilens baksäte har större möjligheter att lyckas senare i livet.

Att som barn bli placerad på mittplatsen i baksätet anses vara detsamma som att dra nitlotten. Det är ju på kantplatserna man vill sitta så man som barn får möjlighet att titta ut och se landskapet och trafiken. Men det kanske är dags för alla barn att tänka om – det är mittplatsen man ska välja om man vill bli något som vuxen.

Skoda i Storbritannien har nämligen genomfört en undersökning bland över 1 000 personer som har två eller fler syskon. Där visar det sig att 90 procent av de som i dag är direktörer satt på mittplatsen i baksätet. Motsvarande siffror för personer som i dag är företagare och chefer är 72 respektive 62 procent.

80 procent av personerna som satt på mittplatsen som barn tillskriver sina framgångar inom arbets- och privatlivet till just placeringen i bilen.

Undersökningen upptäckte att vissa bra personlighetsegenskaper framträdde tydligt hos personer som satt på mittplatsen som barn. 44 procent av respondenterna anses vara lättsamma, 28 procent resonabla, 25 procent tålmodiga, 21 procent besinningsfulla och 21 procent anpassningsbara.

Undersökningen visar också att källan till bråk i bilen i 43 procent av fallen handlade om sittplatserna i baksätet, där ytterplatserna var mer önskvärda än mittplatsen. Men i själva verket var 66 procent av ”mittplatsungarna” nöjda med sin placering.

Satt du på mittplatsen som barn och hur har du i så fall lyckats i livet? Berätta med en kommentar.