Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström

Bättre studs i Jimny

Nya Suzuki Jimny är redan en ikon, men när stötdämparspecialisterna på svenska Öhlins utvärderat och utvecklat nya stötdämpare är den en ikon i världsklass!

Jag blev förälskad i nya Suzuki Jimny vid första ögonkastet. Liten, kompakt och stenhård. Och med glimten i ögat. Lite som Oskar Krüger. Första generationen Jimny tog ett stort kliv upp ur leran och blev en innebil för innerstadsmänniskor och reklambyråfolk i slutet av det glada 80-talet, och nya Jimny har gjort likadant. Men i verkligheten är den en arbetsbil för folk som har riktiga jobb – i skogen till exempel.

Precis som vanligt när man är kär i nåt så tar man varje chans att umgås, så jag lånar en vanlig Jimny och beger mig till den blågula byggnaden i Upplands Väsby där stötdämpartillverkaren Öhlins huserar. De har nämligen utvecklat nya dämpare till nya Jimny. De är inte helt gratis så att säga, så för att kolla om de är värda pengarna så kör jag en dålig omväg norrut från redaktionsgaraget.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.