Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentayga för hantverkare och Kangoo för flugfiskare

Eller var det tvärtom? I vilket fall, nu kommer både Bentley Bentayga och Renault Kangoo med förvaringslösningar i lastutrymmet.

Nästan oavsett vilken skåpbil du väljer som hantverkare brukar det ofta finnas någon form av förvaringslösning till just den modellens lastutrymme. Antingen går det att välja som originalutrustning direkt från biltillverkaren, eller så kan det köpas från en eftermarknadstillverkare.

Renault Kangoo är en populär arbetsbil, men har, till skillnad från sina större syskon Trafic och Master, hittills inte kunnat originalutrustas med en sådan förvaringslösning. Men nu finns det alltså även till Kangoo, till ett pris som startar på motsvarande cirka 13000 kronor. När förvaringslösningen finns att beställa i Sverige är oklart.

Samtidigt lanserar även Bentley en form av förvaringslösning, men denna riktar sig till flugfiskare istället för till hantverkare. Konceptet är dock det samma som hos Renault, med lådor och hyllor för förvaring av utrustning. Skillnaden är att den hos Bentley sitter i lyxsuven Bentayga, och att kvalitetskänslan därmed är något högre. Prislappen för komplett flugfiskeutrustning med exklusiv förvaring är motsvarande cirka 900 000 kronor.

Alltså, letar du ny bil med smart förvaring, så rekommenderar vi en kik på bilderna, för att lättare kunna avgöra vilken bil som passar dig bäst. Men låt inte de olika bilarnas påstådda användningsområden påverka dig – vi är ganska så säkra på att en hantverkare lika gärna kan ha sina prylar i en Bentley Bentayga, som en flugfiskare kan ha sina i en Renault Kangoo.