Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100923-bentley-återkallar
100923-bentley-återkallar
100923-bentley-återkallar
100923-bentley-återkallar

Bentley återkallar 1 436 bilar

2010 har varit återkallningarnas år och nu ansluter sig även Bentley till den dystra skaran. Bentley kommer att återkalla 1 436 bilar världen över på grund av en krånglande kylarprydnad.

Toyota har återkallat drygt tio miljoner bilar på grund av fel i gaspedaler, bromsar och styrning, det vill säga ganska allvarliga fel. Men även småsaker kan leda till stora återkallningar. Bentley tvingas nu återkalla 1 436 bilar i hela världen eftersom deras kylarprydnader kan vara trasig. Modellerna som återkallas är Brooklands, Azure och Arnage byggda mellan 2006 och 2009.

Hur kan en kylarprydnad vara så trasig att den är anledning till återkallning? Jo, på de återkallade bilarna kan den klassiska Flying B som kylarprydnaden kallas, försvinna ned i motorhuven när bilen parkeras. Det visar sig nu att vatten kan tränga in i mekaniken och få det hela att rosta ihop, vilket innebär en säkerhetsrisk eftersom Flying B ska fällas in vid en olycka.

Bentley säger sig ha fattat beslutet att återkalla bilarna efter att en brittisk återförsäljare uppmärksammat problemet. Bentley har också fått en uppmaning från amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) som påpekar att felet kan öka skaderisken för fotgängare.

Läs mer