Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley Bentayga är redan slutsåld

Inte många har haft chansen att spana in Bentleys sprillans nya suv Bentayga ännu, men det har inte hindrat dem från att beställa. Nu är modellen slutsåld för hela 2016.

I dag öppnar Frankfurtsalongen för omvärlden. Det är med andra ord inte speciellt många människor som har sett Bentleys lyxsuv Bentayga, som har världspremiär i just Frankfurt, annat än på bild. Trots det är modellen redan slutsåld för ett år framöver.

Någonstans mellan 3 000 och 4 500 beställningar har kommit in till Bentley, då dessa siffror är den tänkta årliga produktionstakten. Den som i dag beställer ett exemplar får vänta till 2017 innan leverans är aktuell.

Den som köper en Bentayga får en oerhört lyxig suv med W12-motor på 608 hästkrafter och 900 newtonmeter som skjuter iväg den över 2,4 ton tunga bilen från 0 till 100 km/h på 4,1 sekunder. Toppfarten är 301 km/h. En suv snackar vi om alltså.

Någon svensk prislapp finns inte men i Tyskland börjar priserna på 1,95 miljoner kronor och i England 2,05 miljoner kronor.

Första exemplar av Bentley Bentayga är reserverat för Hennes majestät drottning Elizabeth II som avser att använda bilen vid jaktexpeditioner vid ett av hennes gods i Skottland. Mindre bra för Bentley som nog hellre hade sett den som en officiell hovbil som syns ute bland folket.