Bentley Bentayga kommer som vässad coupéversion

Bentleys lyxsuv Bentayga skiljer sig från märkets mall, men nu ska de kliva ännu längre ifrån komfortzonen då den ska komma som coupésuv.

Konventionella Bentley har den senaste tiden anpassat sig allt mer efter rådande biltrender och nu kommer rapporter om att de ska presentera en BMW X6-liknande version av jättesuven Bentayga nästa år.

Troligtvis kommer vi att få ett första smakprov av den kommande modellen på bilsalongen i Genève i mars. Enligt Peter Guest, produktansvarig hos Bentley, kommer den nya modellen att vara ”mer riktad mot vägprestanda än offroad, men den kommer forfarande att ha fyra dörrar och fyra säten. Den kommer kanske inte att ha lika stor bagageutrymme som Bentayga, men den kommer att ha en aggressivare stil. Snabbare och mer dramatisk”.

Vi kan förvänta oss att coupéversionen av Bentayga kommer att använda sig av samma 6,0-liters W12:a som vanliga modellen, men troligen med något högre effekt. Det är även tänkbart att den kommer att få sportigare utformning av stötfångare och breddade hjulhus.