Foto: CarPix

Bentley Bentayga visas som laddhybrid i Genève

Hybridversionen av lyxsuven ska börja säljas senare i år.

Den 8 mars slår bilsalongen i Genève upp dörrarna. Dit är det en bit kvar men redan nu verkar vi veta vad Bentley har på gång inför årets mässa.

Enligt Automotive News kommer det brittiska lyxmärket att visa sin suv Bentayga – som laddhybrid. Det blir i sådana fall Bentleys första modell med hybriddrivlina, vilket vi skrev om redan i somras.

Frågan är bara hur länge den får vara ensam om att vara märkets enda laddhybrid. Bentleys avgående vd Wolfgang Dürheimer lovade så sent som för ett år sedan att alla Bentleys-modeller kommer att erbjudas med ett hybridalternativ inom några år.

Bentley Bentayga, som nyligen var en av våra nominerade till Teknikens Världs Stora Bilpris 2018 finns i dag med två olika motoralternativ. Förutom W12:an på 6,0 liter och 608 hästkrafter går superlyxsuven, som faktiskt är dyrast av alla i segmentet, även att få med 4,0-liters dubbelturbodiesel-V8 som tack vare en elektriskt driven kompressor levererar 435 hästkrafter (samma motor som i Audi SQ7).

Bentley Bentayga som laddhybrid ryktas få en drivlina liknande den som sitter i Porsche Panamera E-Hybrid. Koncernsyskonet kombinerar en V6 på 2,9 liter med en 136 hästkrafter stark elmotor.

Bentayga som laddhybrid ska börja säljas i slutet av det här året. Någon prislapp är inte avslöjad. Bentayga med W12 kostar 2,2 miljoner kronor.