Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100811-bentley-arabia
100811-bentley-arabia
100811-bentley-arabia
100811-bentley-arabia

Bentley Continental Flying Spur Arabia

Mellanöstern är en allt viktigare marknad för Bentley. Därför är det ingen överraskning att britterna släpper en specialversion kallad ”Arabia”, bara för köparna i Mellanöstern.

 Bilköparna i Mellanöstern står nu för tio procent av Bentleys totala försäljning. Trots den globala lågkonjunkturen har marknaden fortsatt att öka och Bentley har numera nio återförsäljare i Dubai, Doha, Abu Dhabi, Kuwait, Bahrain, Oman, Jeddah, Riyadh och Al Khobar. Dessa återförsäljare kommer nu att kunna erbjuda två nya exklusiva versioner av Bentley Continental Flying Spur och den lite snabbare Continental Flying Spur Speed.

De nya versionerna får tillägget ”Arabia” efter sina modellbeteckningar och kommer logiskt nog endast att säljas i Mellanöstern. Det är svårt att skilja Arabia-modellerna från vanliga Flying Spurs, endast några diskreta plaketter och en uppsättning nya fälgar utskiljer Arabia-modellerna. De nya 14-ekrade fälgarna är i diamantutförande och är designade för att vara så öppna som möjligt och släppa in mycket kylluft till bromsarna.

Bentley har förståeligt nog lagt mest krut på kupén och baksätet i synnerhet. Alla fyra stolar i Arabia-modellerna kan både värma och kyla sina passagerare och baksätespassagerarna skäms bort med picknickbord och make up-speglar i framstolarnas ryggstöd. En praktisk detalj är att bilarna kan levereras med en extra chaufförnyckel som endast kan användas för att starta bilen. Den kan inte öppna bagageluckan eller handskfacket. På så sätt kan man känna sig lugn även om man lämnar bort bilen till parkeringspersonalen.

Drivlinorna har lämnats orörda. Flying Spur Arabia fixar 0-100 km/h på 4,9 sekunder med sin 560 hästar starka W12-motor på 6,0 liter medan den 50 hästar starkare Flying Spur Speed Arabia gör samma sprint på 4,8 sekunder.

Läs mer

Test och provkörningar