Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley Continental GT lyfts utseende- och effektmässigt

Bentley uppdaterar Continental-modellerna. Vid sidan om delvis nytt utseende blir det också ännu fler hästkrafter än tidigare.

Fyra år efter att andra generationen Continental anlände uppdaterar Bentley samtliga Continental GT-modeller samt Flying Spur. Utseendemässigt får Continental bland annat en ny stötfångare fram och går emot den rådande trenden i bilvärlden med att montera en mindre grill. Hjulhusen har fått en mer framträdande roll och har nu en luftventil formad som ”B” mellan dörr och hjulhus.

Bak är stötfångaren bredare och modellerna har även fått en del nya fälguppsättningar i 20 eller 21 tum.

I kupén är den mest uppenbara förändringen den nydesignade ratten som enligt Bentley ska vara ”mer ergonomisk och sport-inriktad”, den har även större växlingspaddlar än tidigare. Övriga förändringar är bland annat nya mätare, en del nya detaljer på mittkonsolen och ett förvaringsfack mellan de bakre sittplatserna.

På motorsidan har Continental GT W12 fått något högre effekt och levererar nu 590 hästkrafter och 720 newtonmeter, 15 hästar respektive 20 newtonmeter mer än tidigare. Motorn ska även ha blivit upp till fem procent snålare tack vare att häften av cylindrarna stängs av när de inte behövs.

Fyrdörrarsmodellen Flying Spur, som sedan 2013 inte heter Continental i förnamn, har även den fått liknande uppdateringar. Samt cylinderavstängning som gör W12-motorn på 625 hästkrafter och 800 newtonmeter aningen snålare. Nu släpper den ”endast” ut 333 gram koldioxid per kilometer i stället för tidigare 343 g/km.