Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley Continental GT Speed Convertible har fått 1 001 hästkrafter

Det finns tydligen ingen hejd på hur mycket hästkrafter en bil kan eller bör ha. I Frankfurt står en Bentley Continental GT Speed Convertible som har fått 58 procent högre effekt. Galet!

Vi har redan visat er några av Mansorys bilar som just nu står utställda på bilsalongen i Frankfurt, men vi har inte visat er alla. Den tyska styling- och tuningfirman har nämligen totalt tolv olika fordon på salongen – tio bilar, en golfbil och en vattenskoter. Alla trimmade på ett eller annat sätt.

Här ser vi den ena av de två Bentley som de ställer ut – Continental GT Speed Convertible. Behöver den trimmas och förädlas? Är inte den kraftfull och lyxig nog? Tydligen inte. Det räcker inte med originalbilens 635 hästkrafter och överflöd av trä och läder.

Mansory har först och främst gett Continental GT Speed Convertible en nytt frontparti tack vare stötfångare och spoiler i kolfiber med glupska luftintag. Huven och grillen är även de i kolfiber, förstnämnda berikad med luftslitsar. Kolfiber har också hittar fram till gälarna på sidorna, tröskellådorna, vindruterampen, ytterbackspeglarna, de nyupptagna luftutsläppen bakom bakre hjulhusen, den nya diffusorn och den feta bakvingen – som inte är en originaldetalj från Bentley, om det nu behöver påpekas. De ovala ändrören som Bentley kör med är ersatta med helt andra doningar. Tråkigt nog ser man de riktiga, mindre och runda ändrören relativt tydligt genom fejkgrejerna.

Interiört har man klätt det mesta i orange läder, samma kulör som karossen. Svarta detaljer och sömmar bryter av den ”skrikiga” färgen. Bilen innehåller också extra mycket träpaneler, även bakom de bakre nackstöden. Mönstret känns lite tveksamt, eller?

Har de inte gjort något under huven då? Så klart, du tror väl inte att Mansory lämnar en motor orörd? Bentleys W12-maskin på 6,0 liter som normalt pumpar ur sig 635 hästkrafter och 820 newtonmeter har fått ett ”litet” effekttillskott. Numera levererar maskinen sanslösa 1 001 hästkrafter och 1 200 newtonmeter. Det borde räcka och bli över.

Mansorys Continental GT Speed Convertible gör därför, när de fyra hjulen på 22 tum får grepp, 0-100 km/h på 3,9 sekunder, en halvsekund snabbare än standardbilen. Toppfarten är inte lika aggressivt förändrad, från 327 till 330 km/h. Rätt bra siffror för en bil som har en tjänstevikt på 2 470 kilo.

Så vad säger du, helt perfekt eller aningen för mycket effekt och färg?