Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Continental GT Speed ConvertibleBentley Continental GT Speed ConvertibleBentley Continental GT Speed Convertible
Bentley Continental GT Speed Convertible

Bentley Continental GT Speed Convertible uppdaterad

Nu tar cabrioletversionen del av uppdateringarna som kom till coupévarianten av Bentley Continental GT Speed förra året. Nu är det 625 morrande hästar som ger sig till känna när taket fälls ned.

Den dubbelturboförsedda W12-motor med 610 hästkrafter och 750 newtonmeter kändes lite klent när man åkte öppet i Continental GT Speed Convertible. Därför har Bentley tagit sitt förnuft tillfånga och erbjuder nu den monstruösa cabrioleten med samma motoruppgradering som coupéversionen fick förra året. Numera är 625 hästkrafter och 800 newtonmeter som plockas ur den sex liter stora 48-ventilaren.

 Med 325 km/h i toppfart är Bentley Continental GT Speed Convertible en av världens absolut snabbaste cabrioleter. 0-100 km/h går på 4,4 sekunder, en tiondel snabbare än innan uppdateringen. 0-160 km/h avverkas på 9,7 sekunder.

 Men allt handlar inte om fartprestanda. En av fördelarna med förändringarna i motorn är förbrukningen som har sänkts med 15 procent. En stor anledning till den sänkta förbrukningen stavas ZF. Växellådan kommer alltså från Friedrichshafen, orten som ligger vackert belägen vid Bodensjön. Den är automatisk och åttastegad.

 Utöver vässas drivlina har även chassit setts över och gjorts skarpare. Tillsammans med styvare karosstruktur och nya krängningshämmare ger de fastare stötdämparna och fjädrarna (av lufttyp) mindre krängningar i bilen när det går undan bakom ratten. Jämfört med vanliga Continental GT Convertible (som bara har 575 hästkrafter) är fjädringen sänkts med tio millimeter.

 Styrningen har förfinats och bjuder på mer närvaro och känsla än tidigare. Även antisladdsystemet har fått göras om för att passa motoruppdateringen.

 Utseendemässigt är det sig likt från innan uppdateringen men där finns några förändringar. Exempelvis grillen och luftintagen i fronten som har fått mörk krom samt ändrören som har blivit lite grövre samtidigt som insidan av dessa har blivit räfflad.

 De 21 tum stora fälgarna är nya för i år.

 Interiört kan man som förare eller passagerare njuta av den senaste mjukvaran i Bentleys infotainmentsystem, men också av de förbättrade materialvalen som bland annat pryder stolarna. Kolfiber på panelerna gå att få för en extra kostnad.

 Säljpremiär för nya Bentley Continental GT Speed Convertible är det i sommar.