Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Continental GT V8 S
Bentley Continental GT V8 S
Bentley Continental GT V8 S
Bentley Continental GT V8 S

Bentley Continental GT V8 S – tre snabba från provkörningen

Hans Hedberg befinner sig i ”Zlatan-land” och kör en bil som den svenska fotbollsstjärnan mycket väl kan tänkas köpa – Bentley Continental GT V8 S.

Nå, var befinner du dig, Hans?

– Jag är i Kroatien, närmare bestämt på väg mot Zadar. Kanske du som MFF-supporter har koll på det? Jurka kommer därifrån, Zlatan Ibrahimovićs mamma alltså.

– Här är väldigt vackert. Och vädret är toppen även om det just nu bara är runt 14 grader.

Har inte stenkoll på Zlatans rötter, tyvärr. Bara att vi ska slå Gefle hemma i morgon. Men du kör Bentley Continental V8 S, vad är det för speciellt med den?

– Detta är ytterligare en V8-version av Contintental GT men med ett S-tillägg. En V8 Speed helt enkelt. Mer kraft och spänstigare chassi. 528 hästkrafter och 680 hästkrafter i stället för 507 och 660 som vanliga V8:an har. Det kapar 0-100-tiden med tre tiondelar till 4,5 sekunder. För coupén som jag kör nu. Cabrioleten, eller Convertible som den egentligen heter, tar 4,7 sekunder på sig. Toppfarten är 309 km/h i stället för V8:ans 303 km/h. I cabben tappar du en kilometer per timme. Går på fyra cylindrar gör den också, när du kör snällt. Cylinderavstängning kallas det.

– Chassit är ett Speed-chassi med stärkta bussningar och krängningshämmare, och samtidigt sänkt med tio millimeter. Fyrhjulsdrift som vanligt och åttastegad automatlåda. En trevlig bil att ratta, helt enkelt. Min favorit i sommar.

När kommer den och till vilket pris?

– Lansering i juni och 1406000 kronor i instegspris, tysk prislapp. Plus skatt förstås.

Hela provkörningen av nya Bentley Continental GT V8 S kan du läsa i Teknikens Värld nummer 11/2014 som finns att köpa i butik från och med 8 maj. För att göra det enkelt för dig, slippa springa till en affär, kan du göra som så många andra och slå till på vårt kanonerbjudande. Då får du tidningen hemskickad, snabbt och bekvämt.