Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Continental GTC
Bentley Continental GTC
Bentley Continental GTC
Bentley Continental GTC

Bentley Continental GTC uppdaterad

Brittiska biltillverkaren Bentley drog av skynket på nya lyxcabrioleten Bentley GTC som förutom taket nu ser ut som sitt coupé-syskon GT både inuti och utanpå skalet.

Bentley Continental GT blev uppdaterad förra året och fick drag från den störreMulsanne. Nu är det dags för Continental GTC att få motsvarande uppdatering. Det betyder mer specifikt att GTC får nya framlyktor, ny stötfångare och baklyktor.

Under motorhuven ligger Bentleys uppdaterade W12-motor som bilbyggarna i Crewe i England trimmat upp från 560 till 575 hästkrafter och 50 extra newtonmeter till 700. Kraften skickas via den nya kraftfördelningen 40/60 (istället för tidigare 50/50) till alla fyra 20-tums hjul. Accelerationstiden från noll till hundra har kapats med 0,3 sekunder och går nu på fyra och en halv sekund och toppfarten ligger på 314 kilometer i timmen.

Skulle man råka slå i etanol i tanken går det bra till skillnad från den förra modellen GTC, men någon miljöbil är nya GTC inte med en blandad bränsleförbrukning på 1,65 liter per mil. Utsläppen på 384 gram per kilometer är 264 gram över miljöbilsgränsen på 120 gram per kilometer