Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110218-bentley-rekord-is110218-bentley-rekord-is110218-bentley-rekord-is
110218-bentley-rekord-is

Bentley Continental Supersports snabbast på is

En taklös Bentley har något oväntat gått och blivit världens snabbaste bil på is. Det nya världsrekordet på 330,695 km/h sattes av fyrfaldige rallyvärldsmästaren Juha Kankkunen i en Bentley på Östersjöns frusna vatten.

Att sätta hastighetsrekord med bil är lika farligt som det tycks vara eftertraktat. Hastighetsrekordet för personbilar på vanlig mark innehas just nu av Bugatti Veyron 16,4 Super Sport och nu har koncernsyskonet Bentley lyckats knipa åt sig hastighetsrekordet för en personbil på is.

Tidigare i veckan lyckades den fyrfaldige rallyvärldsmästaren Juha Kankkunen pressa en Bentley Continental Supersports Cabriolet till ett nytt världsrekord på Östersjöns is. Världsrekordet, som är genomsnittet av två vändor, lyder 330,695 km/h. På plats för att göra allting officiellt var såväl den finska trafikpolisen som representanter från Guinness rekordbok.

Kankkunens färdmedel var inte modifierat på något sätt för att gå fortare men för att höja säkerheten fanns en svetsad rullbur, ny front- och bakspoiler samt bromskärm i bakre stötfångaren. För att uppmärksamma världsrekordet ännu mer ska Bentley lansera en specialversion av Continental Supersports på bilsalongen i Genève i mars. Bentley är hemlighetsfulla med detaljerna men viskar att ”det ska bli den starkaste modellen som någonsin har burit det bevingade B:et.”

https://youtu.be/kAWvAUuvT5A?height=347&width=575

Läs mer