Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley EXP 10 Speed 6 visar ny modell med nya former

Med sig till bilsalongen i Genève har brittiska Bentley med sig en liten och tuff coupé som är storleken mindre än Continental GT och som är ett smakprov på märkets framtida former.

Konceptbilen EXP 10 Speed 6 ser ut som en Continental GT i ny mundering, men enligt Bentley är den inte det. I stället är den ett smakprov på former som märket kan komma att uppvisa inom en snar framtid och själva bilen vi ser här sägs kunna vara en framtida syskonmodell till just Continental GT. Och av bilderna att döma är detta en betydligt mer kompakt bil vi ser än vad Continental GT är. Sistnämnda är i stället en rejäl pjäs på drygt 4,8 meter med tjänstevikt på närmare 2,3 ton. Med andra ord en supersportbil men med en lutning åt lyx och komfort.

EXP 10 Speed 6 är betydligt nättare och spänstigare än så, mer åt Jaguar F-Type Coupé-hållet som Bentley-konceptet faktiskt har en hel del likheter med, trots att stora delar av Bentley-DNA:t kvarstår (inte minst fronten och framskärmarna).

Bentley beskriver bilen som ”konceptet som definierar sektorn för tvåsitsiga sportbilar” och att den är ”en brittisk tolkning av en tvåsitsig sportbil med modern bildesign, skickligt hantverk, de finaste materialen och avancerad teknik för prestanda”.

En massa fina ord, men tyvärr ingenting om vad det är för drivlina som döljs bakom den graciösa karossen. Därmed får vi inte heller reda på några prestandauppgifter.

Däremot får vi ta del av en lyxig interiör, som sig bör i en Bentley, med en dominerande mittkonsol som delar av utrymmet mellan de båda sätena. Mittkonsolen i sin tur domineras av en stor, tjusig pekskärm som sträcker sig upp mot instrumentbrädans övre del.

Även mätarhuset utgörs av en stor skärm som visar allt från varvtal till navigationskarta.

Materialen som använts interiört är aluminium, koppar och körsbärsträ – och massor av läder så klart.

Bakom stolsryggarna finns ett bagageutrymme som sväljer fyra specialkonstruerade väskor.

Det dröjer nog inte länge innan vi får se Bentley-modeller med former som lutar åt de vi dag ser här på EXP 10 Speed 6. Bentleys nuvarande design har hängt med ett tag, även om de har uppdaterat linjerna smått titt som tätt.