Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley Flying Spur W12 S med 635 hästkrafter

För första gången har Bentley skapat en fyrdörrarsbil som toppar över 200 mph – här är lyxbilen Flying Spur W12 S.

Bentley gillar lyx. Bentley gillar prestanda. Bentley gillar att kombinera de båda egenskaperna. Nu har de gjort det mer än någonsin tidigare i och med tillkomsten av Flying Spur W12 S. Lyxbilens W12-motor på 6,0 liter har fått en effekthöjning från 625 till 635 hästkrafter samt en vridmomentshöjning från 800 till 820 newtonmeter. Det räcker till för att Flying Spur för första gången (första gången för en fyrdörrars-Bentley, helt enkelt) ska passera 200 mph i topphastighet, närmare bestämt gör den 325 km/h (202 mph). 0-100-tiden har också slipats en aning, från 4,6 till 4,5 sekunder.

Utöver fler hästkrafter har W12 S-versionen av Flying Spur fått svarta detaljer, exempelvis i både strålkastarna och bakjusen, fönsterlisterna och fälgarna. Ändrören är däremot fortfarande kromade. Även insidan har justerats för ”att ge Flying Spur extra attityd”.

Utseendet påminner lite om en tredjepartsstylad Flying Spur, men detta är alltså en originalprodukt från Bentley.

För att matcha den extra prestandan har britterna förbättrat bland annat hjulupphängningarna för mindre krängningstendensen och säkrare/roligare körning.