Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley förbereder kompakt sportbil

Lyx- och sportbilstillverkaren Bentley håller på att iordningställa en lillebror till Continental GT.

Det är inte första gången det snackas om att Bentley är på väg att skapa en ny sportbil modell mindre än Continental GT. Skillnaden nu, jämfört med förra gången, är att det inte längre är obekräftade ryktesuppgifter utan denna gång kommer orden direkt Bentleys (och Bugattis) vd:s mun.

– Vi håller på att förbereda konceptet för ett beslut. Den kommer som en tvådörrars coupé, men en roadster är också möjlig, och den kommer att lanseras efter nästa generation Continental, säger Wolfgang Dürheimer till Automotive News.

Den nya sportmodellen kommer sannolikt att bära en hel del drag från fjolårets konceptbil EXP 10 Speed 6 som till formerna skiljer sig betydligt från Continental GT.

Nästa generation Mulsanne tappar V8:an på 6,75 liter, motorn som har anor från 1950-talet och som använts av både Rolls-Royce och Bentley genom åren.Nästa generation Mulsanne tappar V8:an på 6,75 liter, motorn som har anor från 1950-talet och som använts av både Rolls-Royce och Bentley genom åren.Nästa generation Mulsanne tappar V8:an på 6,75 liter, motorn som har anor från 1950-talet och som använts av både Rolls-Royce och Bentley genom åren.
Nästa generation Mulsanne tappar V8:an på 6,75 liter, motorn som har anor från 1950-talet och som använts av både Rolls-Royce och Bentley genom åren.

Förutom en ny sportbil arbetar de anställda hos Bentley även med en ny, eventuell lyxcabriolet baserad på Mulsanne.

– Vi kan göra en sådan bil via Mulliner-divisionen, totalt 20 bilar med en väldigt hög prislapp. Den kan komma om två år, säger Dürheimer.

Nästa generation Mulsanne, som lanseras om 4-5 år, kommer inte att ha den klassiska 6,75 liter stora V8:an under huven. Motorn med anor från 1950-talet får nämligen maka på sig till förmån för en biturbo-W12:a.