Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley förbereder Mulsanne cabriolet

Bentley kommer inom en snar framtid visa upp Mulsanne Convertible Concept som man tar fram med ”nya framväxande marknader” i fokus. Vi kan visa de första skisserna redan nu.

Som svar på Rolls-Royce Drophead Coupé planerar Bentley nu att bygga en cabrioletversion av sin flaggskeppsmodell Mulsanne. Bilen på skisserna i bildgalleriet kommer inom en snar framtid resultera i en konceptbil som enligt Bentley ska ha plats för fyra personer.

Nyligen presenterade specialmodellen från huvudkonkurrenten Rolls-Royce sägs vara inspirerad av flygplan men där kommer Bentley enligt ett pressmeddelande hämta inspiration från sportbåtar.

– Mulsanne i sedanversion ger en perfekt grund att bygga världens mest eleganta cabriolet. Convertible Concept kommer fortsatt bredda dragningskraften för Mulsanne, samtidigt som det befäster Bentleys image, särskilt på nya, framväxande marknader, säger Wolfgang Dürheimer i ett pressmeddelande.

En inte alltför långsökt gissning är att de ”framväxande marknaderna” man siktar på framförallt är den kinesiska, där Bentley rönt en del framgångar på senare år.