Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley ger grönt ljus för monstersuven

Det har talats om det flera gånger förut men nu är det verkligen bestämt att Bentley ska lansera sin fjärde modell 2016 och att det blir en stor suv. Bentley-ledningen har gett officiellt grönt ljus.

Nu är det officiellt, bestämt, spikat och beslutat en gång för alla att Bentley ska bygga en suvmodell. Ända sedan Bentley visade upp monstersuvkonceptet EXP 9 F på Genèvesalongen i fjol har det pratats om att Bentley är på gång med en suvmodell men då och då har ryktet förnekats. Nu har Bentley skickat ut ett pressmeddelande med rubriken ”Gren light for Bentley SUV” och av det får vi döma att de faktiskt har bestämt sig nu.

 Planen är att suven, som blir den fjärde modellen i Bentleys modellprogram, ska lanseras 2016 och tillverkas hemma i Crewe där den kommer att skapa 1 000 nya arbetstillfällen. Under de kommande åren fram till 2016 kommer Bentley att investera nästan åtta miljarder kronor i utveckling av suven, anpassning av fabriken och nyanställningar.

 Bentley förklarar beslutet med att responsen från kunder har varit överväldigande sedan konceptbilen visades och de lovar att den färdiga produktionsbilen kommer att vara den lyxigaste och mest kraftfulla suven på marknaden. Att tillverkningen förläggs till Crewe är viktig information eftersom det innebär att Bentley-suven inte kommer att vara ett derivat av Volkswagens-gruppens övriga suvar utan en helt egen konstruktion. När det gäller designen säger de att den kommer att följa Bentleys nuvarande designspråk. Om det betyder att de kritiserade formerna på konceptbilen får vara kvar eller inte återstår att se. Vi noterar att Bentley har valt att inte skicka med någon bild på konceptbilen tillsammans med pressmeddelandet utan endast denna enkla skiss: