Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley Grand Convertible kan komma att byggas

Bentley visar upp konceptbilen Grand Convertible, det taklösa syskonet till lyxsedanen Mulsanne, och den kan komma att byggas.

Bilsalongen i Los Angeles drar inte igång förrän i morgon, men Bentley har nu släppt uppgifter om sitt nya cabrioletkoncept. Redan 2012 fick vi se de första skisserna på jättecabrioleten och sedan dess ha turerna varit många. Ena stunden skulle den byggas, den andra inte.

Även i nuläget är det oklart om konceptet kommer tas i produktion.

– Vi väntar ivrigt på mottagandet från våra kunder. Om bilen når vägarna kan vi garantera att den blir en mycket exklusiv produkt i en begränsad upplaga, säger Bentleys vd Wolfgang Dürheimer.

Eftersom bilen nu visas i konceptversion och Bentleys kunder är köpstarka sådana är det troligen stor chans att den kommer att byggas. Grand Convertible blir då efterträdaren till Azure som lades ned 2009.

Grand Convertible är i stort sett en taklös Mulsanne med två dörrar färre. Med andra ord en gigantisk cabriolet i klass med Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé. Interiören är som vi kan förvänta oss en kaskad av lyx med quiltade läderfåtöljer, och dörrsidor, som kompletteras av blå kontrastsömmar och en ocean av träpaneler. Sufflettskyddet är utsmyckat med träfanér och påminner om det vi kan se på båtar. Trästycket är faktiskt det största som någonsin monterats på en Bentley.

Drivkraften kommer från samma 6,75-liters V8 som sitter i Mulsanne, men i Grand Convertible levererar den 530 hästkrafter och 1 100 newtonmeter till skillnad från Mulsannes 512 hästkrafter och 1 020 newtonmeter. Om, eller när Grand Convertible sätts i produktion bör den bli oerhört dyr då en ”vanlig” Mulsanne har ett startpris på cirka 2 920 000 kronor.